Corona testservice

Afspraak maken
Antigeen test

€50

 • Resultaat binnen 15 minuten

 • CE markeringen RIVM gevalideerd

 • Voor €20 extra een geldig reiscertificaat

Afspraak maken

Antigeen test

Wat houdt dat in?

Wanneer u drager bent van het coronavirus bevindt dit virus zich aantoonbaar achterin de keel- en neusholte. Antigenen zijn de eiwitten die op de schil van het virus zitten. Met de antigeen test worden deze eiwitten met het staafje aangetikt en kunnen wij hiervan de aanwezigheid aantonen met onze antigeen sneltest. De testuitslag kan na 15 minuten worden afgelezen op de cassette.

De test wordt afgenomen middels een swab uit de neusholte. Dit kan als vervelend worden ervaren maar dit is van zeer korte duur. De test kent dan ook geen verdere bijwerkingen. Wij delen de uitslag zo snel mogelijk met u. Dit is in de meeste gevallen binnen 15 tot 20 minuten.

Daarnaast kunnen wij voor u de documentatie verzorgen in de vorm van ons officiële certificaat. Onze certificaten voldoen aan alle richtlijnen gegeven door het RIVM en worden door een geselecteerd aantal landen geaccepteerd als reiscertificaat. Controleer hiervoor altijd de regelgeving van het land van bestemming.

PCR-test

Wat houdt dat in?

Een PCR-test ofwel polymerase chain reaction detecteert de aanwezigheid van het genetische materiaal van het virus. Net zoals mensen DNA hebben, heeft Covid-19 RNA wat specifiek is voor dit virus. In het lab worden de afgenomen testen onderzocht op de aanwezigheid van dit RNA en geeft de uitslag een zeer hoge zekerheid van de aanwezigheid van het virus. De PCR test is daardoor een stuk gevoeliger dan een antigeen test en is het mogelijk om met deze test naar het buitenland te reizen.

De test wordt afgenomen middels een swab uit de keel- en neusholte. Dit kan als vervelend worden ervaren maar dit is van zeer korte duur. De test kent dan ook geen verdere bijwerkingen. Wij delen de uitslag zo snel mogelijk met u. Over het algemeen krijgt u de uitslag binnen 24 uur.

Daarnaast verzorgen wij, met deze test, voor u de documentatie in de vorm van ons officiële certificaat. Onze certificaten voldoen aan alle richtlijnen gegeven door het RIVM en worden door alle landen geaccepteerd als reiscertificaat.

PCR-test

€119

 • Resultaat binnen 24 uur

 • Internationaal reiscertificaat

 • Geanalyseerd in ISO gecertificeerd lab

Afspraak maken
Spoed PCR test

€189

 • Resultaat binnen 2 uur

 • Internationaal reiscertificaat

 • Geanalyseerd in ISO gecertificeerd lab

Afspraak maken

Spoed PCR-test

Wat houdt dat in?

Een PCR-test ofwel polymerase chain reaction detecteert de aanwezigheid van het genetische materiaal van het virus. Net zoals mensen DNA hebben heeft Covid-19 RNA wat specifiek is voor dit virus. In het lab worden de afgenomen testen onderzocht op de aanwezigheid van dit RNA en geeft de uitslag een zeer hoge zekerheid van de aanwezigheid van het virus. De PCR test is daardoor een stuk gevoeliger dan een antigeen test en is het mogelijk om met deze test naar het buitenland te reizen. 

De test wordt afgenomen middels een swab uit de keel- en neusholte. Dit kan als vervelend worden ervaren maar dit is van zeer korte duur. De test kent dan ook geen verdere bijwerkingen. Wij delen de uitslag zo snel mogelijk met u. Dit is meestal binnen 2 uur. 

Daarnaast verzorgen wij, met deze test, voor u de documentatie in de vorm van ons officiële certificaat. Onze certificaten voldoen aan alle richtlijnen gegeven door het RIVM en worden door alle landen geaccepteerd als reiscertificaat. 

Antilichamen test

Wat houdt dat in?

Tijdens dat u besmet bent met een virus maakt uw lichaam antistoffen aan tegen dit virus. Dit zorgt ervoor dat u in de toekomst beter beschermd bent tegen ditzelfde virus. Op het moment dat u besmet bent geweest met Covid-19 is de kans kleiner dat u ditzelfde virus in de toekomst nog een keer krijgt. 

Bovenstaande wordt ook wel immuniteit genoemd en de aanwezigheid van deze stoffen kunnen gemeten worden in het bloed. Dit onderzoeken wij met een antilichamen test. Deze test wordt afgenomen met een vingerprikje. Hiervoor zijn ongeveer 3 druppels bloed voor nodig.  Wij vangen dit bloed op en zorgen dat dit voor onderzoek naar het lab gaat. Hiermee kan u er achter komen of u in het verleden wel of niet besmet bent geweest met Covid-19. 

Ook bieden wij in het verlengde van deze test een kwantitatief antilichamen onderzoek aan. Dit onderzoek laat u weten of u wel of niet besmet bent geweest met Covid-19 en in welke hoeveelheid u antilichamen(antistoffen) heeft opgebouwd tegen dit virus. De uitslag voor beide antilichamen testen neemt ongeveer 24 tot 48 uur in beslag. 

Antilichaam test

€45

 • Resultaat binnen 15 minuten

 • Kwantitatief onderzoek (+€20)
 • Certificaat van arts (+€10)

 • Uitslag laat zien of u in het verleden geïnfecteerd bent geweest met het coronavirus

Afspraak maken